tirsdag 11. september 2012

Praktiska Tips för att Överleva Edinburghs Vinter

Du är så entusiastisk över julen att du redan har bokat dina biljetter till Hogmanay. Dina tågbiljetter kommer att levereras imorgon och du har bokat ett bord på den bästa restaurangen i Endinburgh – ifall det skulle bli fullsatt.

Tyvärr så är ditt favorithotell fullbokat, men du kan hitta nåt annat ställe då du väl är där, visst?
Fel. Edinburgh är en blomstrande huvudstad besökt av tusentals turister varje år. Att hitta boende i Edinburgh kan vara en mardöm – särskilt om du kommer hit under någon utav våra två största turistsäsonger: Festivalen i Augusti och Hogmanay i December. Här får du de viktigaste ”bra att veta” tipsen för ditt första besök till staden.

Boka boende I tid! Hotell blir bokade i ett enda klick och är föga tilltalande för familjer. Självutrustade lägenheter finns det gott om i Edinburgh och för grupper med fler än 2 personer så erbjuder de mycket mer konkurrenskraftiga erbjudanden än hotellen. Med billiga priser och på kort gångavstånd till stadens centrala delar så är de det perfekta alternativet för familjer, par på en romantisk semester eller en grupp med vänner som vill festa.
Edinburgh är kallt på vintern. Vinden viner ner längs Royal Mile och över Princes Street med en hastighet av knop. Om du inte är helt redo så kommer vinden piska rakt igenom dig. Varma kläder – även termiska underkläder – är nödvändigt, så väl som öronmuffar och handskar för att hålla dina yttre delar varma. För de känsligaste så kan det vara en bra idé att investera i ett par pälsfodrade kängor – om det ändå blir för kallt så kan ni alltid retirera till erat varma och lyxiga boende för att tina upp tårna.

Närmare jul så blir det mera livat. Gatorna fylls med barn som har ledigt, studenter och turister så väl som föräldrar som vill bli färdiga med sin julhandel. Detta kan göra vägarna väldigt hala eftersom snön blir till is vilket kan leda till att folk får kort stubin och visar sitt humör. För att förhindra att du blir en av dem, styr mot den Tyska Marknaden och ladda upp med ett glas glögg – garanterat lugnande.

Studieresor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar